Család az ötödiken

A természet temploma

A fa az egyik legáltalánosabb, legelterjedtebb és legközkedveltebb építőanyag.

tree

Az új-zélandi Barry Cox is ezt az építőanyagot használta, amikor 2011-ben hozzálátott álma megvalósításához, egy saját templom felépítéséhez.

Fatemplomokkal a világ számos pontján találkozhatunk, de Cox temploma igazi különlegesség: az egész épületet élő fák alkotják a falaktól a tetőig minden egyes részét. A templom négy év alatt készült el, ennyi idő kellett, hogy a fák körbenőjjék a vázszerkezetet és létrejöjjön a természettel – szó szerint – együtt lélegző épület.

Cox hat hetente metszi a fákat, hogy a templom megőrizhesse szabályos formáját. Az épületet gyönyörű kert és egy kisebb méretű labirintus veszi körbe a lenyűgöző összhatás kedvéért.

tree church tree church tree church tree church tree church tree church

forrás

Egy romantikus esküvő itt?

(Ha szereted a blogjaimat és szívesen olvasnál még több posztot tőlem, nem kell mást tenned, csak leadni a szavazatodat ITT, és drukkolni nekünk a versenyben.Szavazatoddal UTAZÁST nyerhetsz!)

Ha tetszett a bejegyzés, gyere és csatlakozz a facebook oldalamhoz vagy iratkozz fel a hírlevélre. Gyere és olvasd a KicsiARakás blogot is, ahol vicces és komoly családi történeteket, valamint gyerekneveléssel kapcsolatos írásokat találhatsz.

Címkék: , , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!